Új fotóalbum születik: Márton Áron, az Emberkatedrális


Csíkszentdomokos hitvallója

2019. december 24-én Ferenc pápa elfogadta dr. Jakubinyi György érsek lemondását a Gyulafehérvári Római Katolikus Érsekség éléről és kinevezte utódját mons. Kovács Gergely, a Kultúra Pápai Tanácsának irodavezetője, Márton Áron szentté avatási ügyének posztulátora személyében.

Jakubinyi György szentmisét mutat be Márton Áron emlékére, Csíkszentdomokos, 2019. augusztus 24.
Jakubinyi György, gyulafehérvári püspök, Erdély érseke szentmisét mutat be Márton Áron emlékére – Csíkszentdomokos, 2019. augusztus 24.

Őrségváltás történik Erdélyben: Ferenc pápa december 24-én, a nyugalomba vonuló Jakubinyi György utódaként gyulafehérvári érsekké nevezte ki az 1993-ban pappá szentelt és 1997 óta Rómában, szentszéki szolgálatban álló Kovács Gergelyt.

Márton Áron-emlékére celebrált szentmise, Csíkszentdomokos
2019. augusztus 24. Márton Áron emlékére celebrált szentmise, Csíkszentdomokos – Jakubinyi György erdélyi püspök, mellette az utódja: Kovács Gergely
Márton Áron reliefje a csíkszentdomokosi templom falán
Márton Áron reliefje a csíkszentdomokosi templom falán

“… A legnagyobb tisztelettel emlékezek rá, csodálom jellemét, tudását, tisztánlátását, bölcsességét, felelősségtudatát, szerénységét, bátorságát, veretes beszédeit, kristálytiszta írásait … . Köszönöm Istennek azt a nagy kegyelmet, hogy életének utolsó két évében titkárként mellette lehettem, és szolgálhattam a hitvalló Szent Püspököt.

Hiszem, hogy a szerzőpáros Váradi Péter Pál és Lőwey Lilla, művészien összeállított, gyönyörűségesen szép könyve Márton Áron által közelebb viszi az olvasót a végtelen Szépséghez, Istenhez.” (Bara Ferenc, csíkdánfalvi plébános-esperes – a fotóalbum Előszavának írója)

 

Folytatjuk…

 

Kapcsolódó fotóalbum és tartalom:

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .