Akció!

Száz év Trianon árnyékában

8 300 Ft 5 500 Ft

1920. június 4-én Budapesten és országszerte megkondultak a harangok, a gyártelepek megszólaltatták szirénáikat és a borongós levegőben tovahömpölygő szomorú hanghullámok a nemzeti összeomlás fájdalmas gyászát jelentették. A fájdalom az elcsatolt területek lakosságát ezerszeresen sújtotta, így Erdélyben és a Székelyföldön bénító némaság honolt.

Borítóképünk: Szent István a Szent Koronát és országunk egészét Szűz Mária oltalmába ajánlotta: Magyarország Mária országa. Mint egységes nemzetet, Mária országát szabdalták szét Trianonban!

Ezzel a fotóalbummal Erdély és a Székelyföld elmúlt száz évének gondjaira, a békediktátum okozta sebekre tekintünk vissza. Az emlékezés az árnyakat mutatja be: azokat az árnyakat, amelyek befedik, eltakarják a fejlődést, a kibontakozást, amit az erdélyi ember elért a nehézségek ellenére is.  Trianon után elszenvedett kisebbségi lét okozta nehézségek ellenére is próbálja az alacsony színvonalú életet fenntartani a vidéki székely ember, de mezőgazdasági eszközeik elmaradottak, elavultak. A kisebbségi lét tovább rontotta a közhangulatot.

Az Előszó Raffay Ernő munkája

 

A fotóalbum alapján virtuális fotókiállítást tekinthetnek meg honlapunkon.

További információk

Tömeg900 g
Méretek1.2 × 23.2 × 31 cm

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Száz év Trianon árnyékában” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .