Marosvásárhely

Marosvásárhely (2009)

Sorozatunk e kötetével a tölgy és bükk erdőkkel borított dombok közé beékülő tündérvárost mutatjuk be: Erdély középső részén fekszik, festői földrajzi környezetben. Marosvásárhely a történeti Marosszék és Maros megye legjelentősebb gazdasági központja, a Székelyföld egyik legnagyobb városa. A szék névadója a Maros folyó, mely átszeli a várost.

Kategória:

Leírás

A legrégebbi építmény a várban található református templom, amely gótikus stílusban épült, a 15. században. A vár bástyáival és magas várfalaival az egyetlen teljesen épen maradt középkori vár Erdélyben. Az igazi fejlődésre Dr. Bernády György polgármester idejében került sor, néhány év alatt ő építtette a Vármegyeházat, a Kultúrpalotát, a mai Orvosi Egyetem épületét és számos egyéb létesítmény fűződik nevéhez. Rajta kívül a városért élők és halók között kiemelkedő személyiségek – Borsos Tamás, a két Bólyai, Teleki Sámuel és sokan mások – forgatták az idő kerekét.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Marosvásárhely” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .