Kalotaszeg – Képes krónika (2004)

6 500 Ft

Magyar, német, angol nyelvű reprezentatív képes album. A Kalotaszeget bemutató Képes krónika a fotográfus 1989 és 1991 között megjelent három kalotaszegi albumának képanyagából is közöl válogatást, melyeket új, a jelenben készített felvételek egészítenek ki.

Kategória:

Leírás

Az album történelmi és földrajzi leírást tartalmaz, ismerteti Kalotaszeg fekvését, a táj egységeit és falvait, valamint a múlt emlékeit és fontos történelmi eseményeit. Bemutatja a tájegység szerelmesének, Kós Károlynak a tevékenységét, említést tesz Gyarmathyné Hory Etelkáról, valamint az 1848-49-es szabadságharc idején a tájegység védelmében fiatalon hősi halált halt Vasvári Pálról.

Kiemelt szerepet kap a mindennapi élet bemutatása mellett az ünnepnapok sok-sok ellesett pillanata, különös tekintettel a még élő, egyedülálló kalotaszegi népviseletre. A képekhez 3 nyelvű képaláírás járul, valamint képmagyarázatok segítenek az eligazodásban.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Kalotaszeg – Képes krónika (2004)” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..