Déli Kárpátok – Ősvárak 2. (2014)

6 500 Ft

A Déli-Kárpátok újabb területeit: a festőien szép Kárpátok koronája természeti és
történelmi hagyományait mutatjuk be kötetünkben, mely földrajzi szempontból – kelet felé haladva – folytatása az első albumnak.
A 2. kötetet a főként kristályos palából felépülő Szebeni-havasok bemutatásával kezdjük.

Kategória:

Leírás

A Királyföld déli határvidékén több mint 2200 méteres csúcsaival délről zárja a Szebenimedencét, amely először a székely határőrök, majd a II. Géza által telepített szászok földje volt.

A Szászföld csodálatos tája Erdélynek. Művészettörténete, műemlékei, hatalmas templomai, zömök vagy karcsú tornyai a gótika és a reneszánsz művészi remekei. A múltban Erdély legnagyobb szász városa – a ma is impozáns – Nagyszeben volt.

A fenti látványosságok sorát a Kárpátok legnagyobb tömegű kristályos hegysége, a már-már legendássá vált Fogarasi-havasok bemutatásával folytatjuk, melyet nyugatról a Vöröstoronyi-szoros határol az Olt folyóval. Fotóalbumunkat a területileg kisebb kiterjedésű hegységek közé tartozó Királykő-hegységgel, a Kárpátok gyöngyszemével zárjuk.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Déli Kárpátok – Ősvárak 2. (2014)” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .