Déli-Kárpátok – Ősvárak 1.

Déli Kárpátok – Ősvárak 1 (2013)

A Déli- és a Keleti-Kárpátok gerincén, az egykori „ezeréves határainkon” fellelhető ősvárak földrajzi és történelmi szépségeit, érdekességeit mutatjuk be, terveink szerint négy kötetben.

Az első honismereti fotóalbum az Al-Duna és a Cserna folyó által határolt Aldunai hegyvidékkel kezdődik. Ezt követi a Csernai-havasok, a Godján hegység, a Retyezát, a Páring hegység, a Petrozsényi-medence, a Kudzsiri havasok (Surján), a Hátszegi-medence és a Kenyérmező földrajzi – történelmi bemutatása. A táj képét kelet felé a Sebes folyó völgye és a 2140 méter magas Urdele-hágó zárja a Déli-Kárpátokat átszelő Transzalpin részeként.

Virtuális fotókiállításunkban megtekinthető a fotóalbum képválogatása.

Kategória: Címke:

Leírás

Bár Románia területén jártunk, sokhelyütt a magyar ősi kultúra, történelmi múltunk köszönt vissza. Itt-ott még találkozhattunk nemzetbeli társainkkal, akik ismerik ősi emlékeiket, ősváraikat, vagy azok nyomainak helyszínét.

A Déli-Kárpátok nyugati területeit: a Kárpátok koronájának csodálatos világát, a Székelyföld koronájaként fellelhető székely ősvárak megjelölésével mutatjuk be. Jelezni kívánjuk a környék megannyi természeti csodáját, a Kárpát-medencét ölelő csúcsokon megbúvó nemzeti értékeinket, valamint a ma már csupán szórványban élő magyarság életét és múltját.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Déli-Kárpátok – Ősvárak 1.” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .