A legnagyobb székely – Orbán Balázs (2008)

5 000 Ft

Orbán Balázs születésének 180. évfordulója előtt tisztelgünk e reprezentatív kötettel. Orbán Balázs fotóit mutatjuk be, s mellékeljük az ugyanarról a tájról készített jelenlegi képeket. Ezzel érzékeltetni kívánjuk az azóta eltelt változásokat, mivel Orbán Balázs fő művét, “A Székelyföld leírása” hat kötetét 140 évvel ezelőtt adta ki. A képek mellé válogatást nyújtunk a “legnagyobb székely” legszebb szövegeiből. Az album bevezetőjében méltatjuk Orbán Balázs munkásságát, kiemeljük életének fordulópontjait s bemutatjuk családjának romantikus történetét.

  • Kereskedelmi ár: 8 300 Ft (könyvesboltokban ezen az áron kapható)
  • Nálunk  kedvezményes, Kiadói áron juthat hozzá könyveinkhez.

Leírás

Orbán Balázs munkássága történelmi értékű. Nem népregébe illő történetszemlélete miatt, hanem egyedülálló a gyönyörű anyag összegyűjtése, amiről találóan írta Kelemen Lajos: „… amellyel művelődéstörténetünket gazdagította…” Több mint száz templomot és harangot, több száz szárnyasoltárt, mennyezetfestményt, kelyhet, poharat és hímzést mutatott be, jelentős részét ő fedezte fel. Időközben sok elpusztult és csak a Székelyföld leírásában maradt nyoma.

Az album tartalma 300 körüli színes fotó, 40 oldal körüli szöveg. A fotóalbum célja Orbán Balázs emberi és alkotói nagyságának bemutatása, a Székelyföld leírásának és készített fotóinak összehasonlító méltatása, tisztelgés a „legnagyobb székely” születésének 180 évfordulója előtt. Mindezzel a magyar (erdélyi) kultúra szellemi örökségének egy újabb szeletét kívánjuk átmenteni, mely az egész magyarságot szolgálja.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„A legnagyobb székely – Orbán Balázs (2008)” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .