Címke: Székelylengyelfalva

Márton Áron emlékezete – “…küldnek fiút egy szelídet…” (6.)

Csíksomlyói Szűzanyánk, hazajöttünk!- Hajdó István a csíksomlyói búcsúban, 2005-ben

Márton Áron emlékezete – Csíksomlyói Szűzanyánk, hazajöttünk! – Hajdó István

Hajdó Istvánnal, az egykori gyergyószentmiklósi főesperessel, Székelylengyelfalva néhai plébánosával igaz barátság fűzött össze bennünket. Tőle tudtunk meg legtöbbet Márton Áronról, Ő volt az, aki a legnagyobb tisztelettel és szeretettel emlékezett az Emberkatedrálisra. Az elhivatottságot, mely szívében, lelkében élt, Márton Árontól örökölte. A hit, a tettvágy, a nemzettársak szeretete, mind-mind Márton Áron hatására uralta lelkét. Imáiban mindig jelen volt a legendás püspök óriási géniusza, cselekedeteit is Ő irányította. Többször is vallott erről.
Tovább >>

Irodalmi fotóalbumok – Orbán Balázs (4.)

Orbán Balázs-gyűjtemény, Szejkefürdő, Borvízmúzeum

Orbán Balázs, a legnagyobb székely (4.)

Hajdó István, tb. főesperes, székelylengyelfalvi plébános (általunk nagyra becsült és szeretett “Pista papbácsink”) az alábbi Ajánlást írta az irodalmi fotóalbumhoz, Székelylengyelfalván, 2008. szeptember 16-án:
Tovább >>

Irodalmi fotóalbumok – Orbán Balázs (2.)

Az egykori Orbán-kúria, Székelylengyelfalva

A legnagyobb székely – Orbán Balázs (2.)

A reprezentatív képes album 2008. karácsonyára jelent meg. Az Orbán Balázs (1829. február 3. – 1890. április 19.) születésének 180. évfordulója előtt tisztelgő kötet a „legnagyobb székely” életének, írásainak helyszíneit mutatja be képekkel s a képekhez fűződő leírásokkal.
Tovább >>