Címke: Olt

Kárpátok Koronája – Déli-Kárpátok – Ősvárak 2. – A Szebeni-havasoktól a Vöröstoronyi-szorosig

A Vöröstoronyi -szoros Nagy-Talmácsnál

A Vöröstoronyi-szoros

A Szebeni-havasok és a Szászföld bemutatása után a Lator-havas csodálatos tájaira kalandozunk el, ahol a patinás Lator várának nyomait is bemutatjuk, mely átvezet bennünket a Vöröstoronyi-szoros festői világába: itt láttatjuk Nagytalmácsot, a Vöröstorony (Bojca) környékét, bemutatjuk a Törttorony, a Latorvár, valamint Arxavia világát.
Tovább >>

Kárpátok Koronája – Déli-Kárpátok – Ősvárak 1. – Transalpin

A Páring-hegységen átvezető Transalpin közelében csillognak a csodálatos tengerszemek, a Piros- és a Mandra-tavak

Transalpin – Király útja

A Páring-hegységben, a Déli-Kárpátok  második legmagasabb hegységében halad ez az út: van olyan pontja, ahol 2145 méteres magasságban találja magát a kiránduló. Vetekszik a Transzfogarasi uttal, sőt túl is haladja azt. A Transzalpin 137 kilométer hosszú, mintegy 3 óra alatt lehet eljutni az egyik végéből a másikba Egy jó része (kb. 30 km) a hegyek gerincén, mintegy 2000 méter magasan halad. Ez a legszebb része: a kígyózó aszfalt felfelé halad,  sok-sok helyen még korlát sincs az út szélén.
Tovább >>

Erdélyalbum – Háromszék (Kovászna megye) 3.

Visszatekintő 15. – Sepsiszentgyörgy és vidéke (Sepsiszék)

Háromszék tájaitól búcsúztunk a kötettel. Sepsiszéki albumunkban bemutattuk a Tusnádi-szoroson át délre siető Olt folyó völgyét, a szorostól Bikfalváig, a dálnoki tetőtől a kökösi Feketeügy-hídig terjedő területet. A sok élmény, a festői vidék, a csodálatos emberek mind elvarázsoltak bennünket.
Tovább >>